
Farzaneh Moazzeni
Directeur
Farzaneh is van nature is een verbinder. Ze gelooft in het bundelen van krachten. Out of de box denken en transparantie kenmerken haar.
PROFIEL
Farzaneh is van nature is een verbinder. Ze gelooft in het bundelen van krachten. Out of de box denken en transparantie kenmerken haar. Als gezondheidswetenschapper was ze onder meer directeur van een gezondheidsinstelling in Den Haag en heeft ze zich bij ZonMW ingezet voor diversiteit in het medische en gezondheidswetenschappelijke onderzoek.
Geboren in Iran en met een universitaire scholing in Nederland heeft ze veel ervaring opgedaan binnen zeer uiteenlopende organisaties. Ze weet uit ervaring dat diversiteit en bundeling van krachten de juiste mix vormt om het werk voor elkaar te krijgen en zorg draagt voor creativiteit, innovatie, continuïteit en het behalen van de resultaten. Door haar vele jaren ervaring in diverse (non) profit organisaties is ze bovendien goed thuis in de omgang met diverse culturen, zoals tussen bedrijfsleven, de academische wereld en maatschappelijke organisaties. Juist in het verbinden van de partijen uit deze drie velden die zich richten op voeding, leefstijl en vitaliteit schuilt de kracht van FIVES.
Het glas is bij Farzaneh altijd half vol. Ze gelooft in de kracht van de mens en in de idee dat we veel meer uit onszelf kunnen halen dan we in onze sleur vaak denken. Juist daarom gelooft ze in het feit dat mensen, daartoe aangespoord en gestimuleerd, voor zichzelf een gebalanceerde leefstijl kunnen aanleren en een goede voedingsbalans kunnen ontwikkelen die bijdraagt aan een betere gezondheid, een vitaler leven en een hogere kwaliteit van het leven.
En wanneer we deze doelstelling realiseren, leidt dat niet alleen op individueel niveau tot een gezonder en hogere kwaliteit van leven. Het draagt daarmee ook bij tot een vitalere en betere samenleving als geheel.

Albert Verschuren
Oprichter
Als eigenzinnige creatieve en innovatieve ondernemer ben ik al meer dan 25 jaar actief in de continu veranderende wereld van eten, drinken, gastvrijheid en service.
PROFIEL
Als eigenzinnige creatieve en innovatieve ondernemer ben ik al meer dan 25 jaar actief in de continu veranderende wereld van eten, drinken, gastvrijheid en service. Op basis van co-creatie met zowel met het private als het publieke domein ontwikkel ik op basis van co-creatie gepersonaliseerde leefstijl, woon, welzijn, zorg, service en gastvrijheidsconcepten.
Bij het personaliseren zien we dat zowel het voedingsprofiel als de leefstijl vaak onvoldoende in balans is, waardoor de kans op het ontstaan van de zogenaamde welvaartsziekten zoals diabetes type II, hart en vaatziekten, obesitas, kanker en Alzheimer significant toeneemt. Preventief denken, in plaats van behandelen is dus noodzaak geworden. We zullen echt anders moeten gaan denken en doen.
Ik geloof en ben er samen met vele deskundigen en wetenschappers van overtuigd dat een goede voedingsbalans als onderdeel van een gezonde leefstijl maximaal bijdraagt aan de kwaliteit van leven, een vitaler leven en een betere gezondheid.
Consumenten leven in een samenleving die in relatie tot voeding en leefstijl is gebaseerd op maximale verleiding. Slimme marketeers presenteren “ gezondheid” en “ beleving”, maar vergeten dat de consument al lang de weg kwijt is, in wat is goed en wat niet. Daarnaast moeten we helaas erkennen, dat de gemiddelde consument relatief weinig kennis heeft van goede voeding en een gezonde leefstijl. Tijd dus voor innovatie op het gebied voor gezonde voeding en leefstijl op weg naar een vitale samenleving. Daarom de oprichting van het Fonds Innovatie Voeding en Samenleving.
Leden van de raad van advies bij FIVES

Mark Post
Voorzitter
Professor Mark Post is afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Utrecht. Hij is in 1989 gepromoveerd aan die Universiteit. Sindsdien is hij universitair docent aan de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Harvard, en universitair hoofddocent aan het Dartmouth College.
PROFIEL
Professor Mark Post is afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Utrecht. Hij is in 1989 gepromoveerd aan die Universiteit. Sindsdien is hij universitair docent aan de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Harvard, en universitair hoofddocent aan het Dartmouth College. In 2001 keerde hij terug naar Nederland hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven en aan de Universiteit Maastricht. Hij is momenteel hoogleraar Fysiologie en voorzitter van de afdeling Fysiologie aan de Universiteit Maastricht. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresse is het maken van levende weefsels voor medische toepassingen (tissue engineering) en voor voedsel. De medische toepassingen gericht op de constructie van bloedvaten die kunnen worden gebruikt als transplantaten voor coronaire bypassoperatie. Tissue engineering for Food heeft geleid tot de ontwikkeling van gekweekt rundvlees uit skeletspier-stamcellen om een alternatief te creeeren voor de traditionele vlees productie door vee. Dr Post is auteur van meer dan 160 artikelen in vooraanstaande peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften, Hij heeft zijn carrière meer dan 40 miljoen dollar aan financiering en prijzen van ontvangen, waaronder van de overheid, liefdadigheid en de industrie. In augustus 2013 presenteerde hij ’s werelds eerste hamburger van gekweekt rundvlees en sindsdien is hij bezig met het vervolmaken en productie-rijp maken van kweekvlees. Hij kreeg hiervoor een World Technology Award tijdens de World Technology Summit, New York, voor technische oplossingen ten behoeve van milieu. Dr Post is chief scientific officer bij Qorium en bij Mosa Meat, waarvan hij tevens mede-oprichter is.

Kees Barnhoorn (Duurzaamheid)
Owner, Kees Barnhoorn Milieuadvies
PROFIEL
Mr. Ing. Kees Barnhoorn is werkzaam als zelfstandig adviseur op het gebied van omgevingsrecht: wetgevingstrajecten en juridische advisering voor bedrijven en overheden, met name gericht op milieu en duurzaamheid. Specifieke betrokkenheid met de wereld van voeding heeft hij gehad als projectcoördinator namens de Nederlandse gemeenten in het kader van landelijke Milieubeleidsovereenkomsten tussen overheden en bedrijven uit de vleesverwerkende en zuivel- industrie

Marloes Groenewegen
Business Development Manager Food & Health at Wageningen UR (University & Research centre)
PROFIEL
Als programmaleider Voeding en Gezondheid voor Wageningen UR brengt Marloes Groenewegen de voedingsindustrie en wetenschappelijke expertise samen met het uiteindelijke doel om baanbrekende innovaties voor méér gezond en lekker eten te ontwikkelen.

Dr. ir. C. D. (Kees) de Gooijer
Chief Inspriation Officer for Top sector Agri & Food
PROFIEL
Kees de Gooijer begon na de opleiding Levensmiddelentechnologie bij Cebeco-Handelsraad in de automatisering. Vanaf 1988 werkte hij bij de leerstoelgroep van prof.dr.ir. J. Tramper, sectie Proceskunde van Wageningen Universiteit, van 1995 tot 1999 als Universitair Hoofddocent. Hier promoveerde hij op Cascades van Bioreactoren. Naast onderzoek op het terrein van Dierlijke Celkweek was hij verantwoordelijk voor de opleiding Biotechnologie. In de periode van januari 1999 tot april 2000 was hij directeur van het Onderwijsinstituut Technologie en Voeding van Wageningen Universiteit. In de periode april 2000 tot oktober 2003 was hij directeur van het RIKILT – Instituut voor Voedselveiligheid.
Van Oktober 2003 was hij binnen Wageningen Universiteit en Researchcentrum algemeen directeur van de Agrotechnology and Food Sciences Group. Deze bestaat uit Agrotechnology & Food Innovations b.v., en het departement Agrotechnologie en Voeding van Wageningen Universiteit, dat 18 voltijds leerstoelen telt die zich bezighouden met de fundamentele onderzoeksvragen en met state-of-the-art onderwijs (BSc & MSc in levensmiddelentechnologie, voeding, moleculaire wetenschappen, biotechnologie).
Sinds 2006 is hij directeur van Food & Nutrion Delta, een innovatief voedingsprogramma in samenwerking met het Ministerie van Economische zaken.
Vanaf augustus 2012 is hij voorzitter van het directeursbestuur, Topconsortium voor Wetenschap en Innovatie voor Biosbased Economie (TKI-BBE), en directeur van het bureau TKI-Agri&food. Tevens houdt hij enkele (inter) nationale posities in besturen en comités.

Annemie Schols (Hoogleraar aan de UM)
Director of NUTRIM: Research School for Nutrition, Toxicology and Metabolism. Maastricht University
PROFIEL
Leden van het bestuur bij FIVES

Jogchum Plat
Voorzitter
Professor Physiology of Nutrition, at Maastricht University
PROFIEL
Jogchum Plat, PhD, is hoogleraar Fysiologie van de Voeding aan de Universiteit Maastricht binnen de research school NUTRIM, en als voedingskundige geregistreerd bij de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV) waarvan hij van 2013-2016 voorzitter was. Hij is sinds 2015 voorzitter van de capaciteitsgroep Humane Biologie en Bewegingswetenschappen – sectie b en dagelijks beheerder van de Metabole Research Unit Maastricht (MRUM), eveneens binnen de Universiteit Maastricht. Inhoudelijk is hij gespecialiseerd in het verkennen van de mogelijkheden door middel van voeding interventies het risico op leefstijl gerelateerde aandoeningen te beïnvloeden en het onderliggende werkingsmechanisme daarvan te begrijpen. Hij heeft een speciale interesse in het cholesterol metabolisme, cardiovasculaire ziekten, het metabool syndroom, NASH en andere immunologische aandoeningen. Hij heeft inmiddels > 120 artikelen gepubliceerd, financiert zijn onderzoek middels prestigieuze beurzen zoals een ZONMW-NWO VENI beurs, een ZONMW-NWO TOP subsidie, een STW beurs en daarnaast via diverse industrie gesponsorde projecten en is betrokken bij 5 patenten.

Carla Aalse
Eigenaar Aalse & Partners Executive search en Advisering.
PROFIEL
Drs. Carla Aalse is Organisatie psychologe en Sociaal Psychologe en DGA van Aalse & Partners B.V., een bureau voor executive search, interim-management, HRM-advies en Management consultancy. Daarnaast is zij sinds januari 2014 adviseur bij het Nationaal Register te Den Haag, een bureau dat is gericht op search & selectie, adviseren en professionalisering van Toezichthouders en Commissarissen.
Gedurende haar loopbaan heeft ze verschillende hogere managementposities bekleed in verschillende sectoren: in de welzijnssector, de onderwijssector, in de geestelijke gezondheidszorg (kinder- en jeugdpsychiatrie) en de justitiële sector (Reclassering en COA). In 2004 werd zij associate partner en senior consultant bij het executive search bureau UDVB gevestigd in Bussum. Drie jaar later (in 2007) richtte zij haar eigen bureau op in Amsterdam, met een nevenvestiging te Curaçao Aalse & Partners Caribe B.V. Tot slot heeft zij jarenlange ervaring als toezichthouder in diverse sectoren, met name bij organisaties in de semipublieke sector.

Sabine van Egeraat
Consultant en trainer voor bedrijven en overheden in binnen- en buitenland.
PROFIEL
Sabina van Egeraat heeft ruim tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Sinds 2005 werkt zij als consultant en trainer voor bedrijven en overheden in binnen- en buitenland. Ze heeft inmiddels al vele bedrijven geholpen met het verbeteren van hun (interntionale) communicatieve vaardigheden. Haar persoonlijke missie is mensen in staat stellen om overal ter wereld een efficiënt en relevant netwerk op te bouwen. Haar aanpak is betrokken en rijk door persoonlijke ervaringen.
Heeft uw vragen of wilt u een bijdrage leveren aan een van onze projecten?
Mail ons dan voor meer informatie.

E-mail
info@fonds-fives.nl
Telefoon
06 479 607 94
Postadres
De Wetering 17
4906 CT Oosterhout